Het gaas is gespannen. Ik heb twee delen gaas per vak gebruikt. Je kunt nu ook duidelijk zien hoe de gebogen vorm van de tunnel in het gaas terugkomt. Herken je de schoren in de hoeken van het tweede vak?

Gaas in de tunnelvakken spannen

Een raamwerk maken voor klimplanten en hangplanten

Door Bas van de Zeven Droomtuinen
29 maart 2023
Laatste update:  29 maart 2023
Ik ben Bas en vanuit de Zeven Droomtuinen laat ik je zien hoe je met eenvoudige middelen en een kleine dosis verbeeldingskracht een stukje ruimte kunt omtoveren tot een sprookjesachtige droomtuin met oog voor de natuur.
Meer over mij

Een raamwerk maken voor klimplanten en hangplanten

Twee weken heeft de verf verlof gekregen (en ik gelukkig ook😉). Ik wil namelijk dat de verflagen grondig zijn uitgehard voordat ik de vakken in het dek van de tunnel met gaas ga bekleden. Dat gaas ga ik namelijk met behulp van ti-wraps aan de constructie en daarbij wil ik de verf uiteraard niet beschadigen.
Ook hier kies ik - net als bij het project over de verticale wand - voor hetzelfde donkergroen gekleurde gecoate gaas. Het gaas wat ik gebruik is slechts een eenvoudig gaas, maar wel degelijk van kwaliteit. Ideaal voor mijn tunnel! Met zijn effen donkergroene kleur geeft het een strak en netjes afgewerkt effect.

Het spannen van het gaas

Het spannen van gaas is geen moeilijke klus.
Ik span het gaas over de gebogen staven betonijzer en maak ze op de uiteinden vast aan de bogen.
Door met met ti-wraps eerst het gaas losjes rondom vast te zetten en dan stukje bij beetje elke ti-wrap strakker te trekken, krijg je een mooi en strak resultaat!
Ik gebruik twee delen gaas per vak. Je kunt nu ook duidelijk zien hoe de gebogen vorm van de tunnel in het gaas terugkomt. 

En dan de beplanting!...

Terwijl ik de tuin tunnel optuig, staan er zowel in de orangerie als in de volle grond ook een aantal planten in pot te popelen om de definitieve plek aan de tunnel in te gaan nemen.
Ondertussen staan een aantal klimplanten in hun kweek pot al te popelen om aangeplant te worden. Daarover alles in de volgende aflevering.
Ondertussen staan een aantal klimplanten in hun kweek pot al te popelen om aangeplant te worden. Daarover alles in de volgende aflevering.
Met mijn beplantingsplan bij de hand kan ik nu aan de slag om de planten te gaan aanplanten. In de volgende twee afleveringen lees je alles over mijn plantenselectie!
Welke planten teken ik in op het beplantingsplan?
Welke planten teken ik in op het beplantingsplan?
Ik hoop dat je geniet van deze project-serie en misschien zelfs geïnspireerd bent geraakt door een idee waarmee je eigen tuin nog sprookjesachtiger kunt maken. Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen creatie en het uiteindelijke resultaat! Laat daarom gerust jouw ervaring of indruk hierover achter door een reactie te plaatsen.
Misschien vind je het leuk om deze aflevering te delen of wil je me wat vragen.
Volg jouw favoriete onderwerp

Klik op een schuifje om je aan te melden:

Ontdek meer...

Reacties

Momentje aub...
  •  
  • Mijn account
  • Mijn bibliotheek
  • Uitloggen
  • © de Zeven Droomtuinen • 2024
    Je hebt nog 1 gratis member-only Special voor deze maand tegoed.
    Schrijf je in voor onbeperkte toegang