De Zeven Droomtuinen - Creëer een sprookjesachtige Tuinbeleving

Over de Zeven Droomtuinen

Hoe je zelf een eigen unieke sprookjesachtige tuinbeleving kunt creëren

Voor alle tuindromers die willen doen

Misschien herken je de volgende situatie wel uit je eigen wereld: 
Voor jouw aanstaande tuin make-over besluit je op zoek te gaan naar leuke tuin ideeën. Het internet biedt je daarbij uitgelezen mogelijkheden want het bruist er van de ideeën!
Voordat je echter goed en wel je eerste serie zoekopdrachten in je zoekmachine hebt ingevoerd, raak je al overweldigd door de zee aan mogelijkheden die er blijken te bestaan. Ineens is die schaarste aan suggesties vervangen door een overload aan ideeën. 

En misschien nog wel het meest tekenend is de complexiteit van sommige tuin ideeën. 
Je zou de mooiste tuin ideeën die je online aantreft wel in jouw tuin willen terugzien! Maar is zo'n idee ook haalbaar? En hoe lang duurt het voordat zo'n tuin helemaal tot wasdom is gekomen? 
Want juist daar waar je in de zee van ideeën de weg dreigt kwijt te raken of nog erger, waar je op het punt staat om je verwachtingen voor jouw eigen droomtuin maar wat te temperen, komen de Zeven Droomtuinen in beeld.

Vanuit de Zeven Droomtuinen vertel ik je het verhaal over de ontwikkeling van Zeven Sprookjesachtige Droomtuinen. Elk van de zeven droomtuinen wordt gekenmerkt door een eigen sprookjesachtige sfeer en thema. Zo kun je je een reus wanen in een miniatuurwereld, je begeven te midden van zwevende, drijvende of ondergrondse tuinwerelden of het idee hebben dat de tuinen vanuit de hemel naar beneden afdalen. 

Centraal daarbij staat de toegankelijkheid van ideeën. Want ook al klinken de zeven afzonderlijke tuinen wellicht behoorlijk utopisch, ook de meest complexe ideeën kun je met wat inventiviteit praktisch haalbaar en uitvoerbaar maken. 
En dat is exact waar ik jou ga helpen: De allerbeste en meest sprookjesachtige tuin ideeën binnen handbereik brengen voor jou, ongeacht jouw tuin expertise en de omvang van jouw tuin!
"De meest complexe ideeën zouden namelijk voor iedereen toegankelijk moeten zijn en anders moeten we ervoor zorgen dat ze toegankelijk worden gemaakt."
Deel via twitter
Ik neem je mee vanaf de idee- en ontwerpfase tot de daadwerkelijke aanleg van de Zeven Droomtuinen. Met de meest eenvoudige middelen en een klein beetje vindingrijkheid probeer ik de meest in het oog springende resultaten te scheppen. De tuinen worden vormgegeven op een zeer ruim perceel zodat er meer dan genoeg ruimte is voor creativiteit, ideeën, experimenteren en bovenal genieten van het vormgeven van de Zeven Droomtuinen. Dat vereist toewijding, want een illusie die de realiteit evenaart is niet zomaar geboren. Het vereist ook gevoel voor esthetiek en stijl, want we willen een prachtig resultaat. Precies daar begint het avontuur van de Zeven Droomtuinen, want we kunnen pas echt spreken van een tuin zodra er menselijke creativiteit en toewijding aan te pas komt. 
Beleef de making-of via het katern projecten of vergroot je creatieve tuinvaardigheden en doe inzichten op via de Specials
Beleef de making-of via het katern projecten of vergroot je creatieve tuinvaardigheden en doe inzichten op via de Specials
"Juist die creatieve inbreng van de mens brengt de tuin in extase en laat ons tegelijkertijd schitteren te midden van magisch groen."
Deel via twitter
Contrasterende siergrassen verwerkt in een landschap van rechthoekige lijnen
Contrasterende siergrassen verwerkt in een landschap van rechthoekige lijnen
"Wat betekent een tuin eigenlijk voor de mens en waarom beleeft iedereen een tuin op z'n eigen manier?"
Deel via twitter

Mijn groene passie

Met de Zeven Droomtuinen wil ik de geest van de tuinliefhebber maar ook van de aanstaande tuinliefhebber prikkelen. Om tot betere oplossingen te komen moeten we allereerst af van heilige huisjes. Pas dan kan elke tuinliefhebber vrijelijk creatief denken, werken en zijn. Alleen in vrijheid ontstaan de beste en mooiste oplossingen en blijken problemen slechts bronnen van inspiratie te zijn. Duurzaamheid en creativiteit laten zich niet in hokjes plaatsen en in dogma's vangen. Het vereist proberen, experimenteren en leren zonder op voorhand een richting of werkwijze af te keuren. 

Tuinieren is het domein van hart en ziel en creëert essentieel geluk voor eenieder die ervoor open wil staan.
Met de Zeven Droomtuinen laat ik je zien hoe je met de juiste dosis verbeeldingskracht op bijzondere en unieke wijze het kleinste stukje ruimte al kan omtoveren tot een ware droomtuin. 

Wil je eenvoudig op de hoogte gehouden worden? 
Meld je dan in elk geval aan voor de alerts, pushberichten of de nieuwbrief hieronder. Net wat je wenst.

Op je gemak meer lezen (of zien)?

Maak kennis met de leukste specials en tuinprojecten en ontvang elke twee weken op vrijdagmiddag een update in jouw mailbox

PS, heb je je al ingeschreven maar ontvang je geen emails?
Controleer je spambox en markeer de emails van de Zeven Droomtuinen als niet ongewenst!

De Projecten

Voor alle tuindromers die willen doen

Hangende tuinen, zwevende rotsen, kronkelende sprookjesachtige blauweregens en onderaardse waterpartijen. Beleef de creatie van de sprookjesachtige Zeven Droomtuinen, volg hier de tuin projecten van de Zeven Droomtuinen en ontdek hoe jij jouw eigen sprookjesachtige tuin of droomtuin kunt vormgeven. Vanaf de allereerste tuindroom via de fantasierijke tuinontwerpen naar de daadwerkelijke tuinaanleg!

  •  
  • Mijn account
  • Mijn bibliotheek
  • Uitloggen
  • © de Zeven Droomtuinen • 2024
    Je hebt nog 1 gratis member-only Special voor deze maand tegoed.
    Schrijf je in voor onbeperkte toegang