Een eerste schets: Hoe komen de drie mini vijvers met het gemetselde rots muurtje eruit te zien?

Een ontwerp voor de drie mini vijvers maken

Hoe komen de drie mini vijvers met de gemetselde rotsen muurtjes eruit te zien?

Door Bas van de Zeven Droomtuinen
19 april 2023
Laatste update:  24 april 2023
Ik ben Bas en vanuit de Zeven Droomtuinen laat ik je zien hoe je met eenvoudige middelen en een kleine dosis verbeeldingskracht een stukje ruimte kunt omtoveren tot een sprookjesachtige droomtuin met oog voor de natuur.
Meer over mij

Hoe komen de drie mini vijvers met de gemetselde rotsen muurtjes eruit te zien?

Vlak voordat je de tunnel binnen wandelt kun je ze al horen... Maar je ziet ze pas zodra je de ingang van de tunnel daadwerkelijk binnen wandelt: Aan weerszijden van het wandelpad twee pittoreske mini vijvers. Vervolgens blijkt er nog een derde mini vijver midden op het wandelpad z'n opwachting te maken waardoor het pad heel even in twee delen splitst met in het midden ervan die derde minivijver.
Het is juist het geluid van de subtiele waterspuitertjes die je tevoren al kunt horen en je aandacht naar de mini vijvers moeten trekken. Wederom subtiel, zodat het net genoeg geluid maakt om de nieuwsgierigheid te prikkelen.

Die drie vijvertjes zouden uiteindelijk een paar mini waterlelies kunnen gaan bevatten. Misschien zelfs wat riet of een andere waterplant. Ik stel me zo voor dat een aantal soorten (kleuren) Hosta's de achterzijde van de miniatuur oevers moeten gaan invullen. Hosta 's geven zo'n prachtig verscholen, schaduwrijk effect aan een tuinhoek. Ideaal het mystieke effect van de vijvertjes binnen de schaduwrijke tunnel te versterken!

Aan de voorzijde, direct grenzend aan het pad wil ik echter met hele andere planten gaan werken, maar daar kom ik op terug in de aflevering die ik ga wijden aan de beplanting!
Als je midden in de tunnel staat en richting de ingang terugkijkt, dan kijk je recht op de watertjes.
Als je midden in de tunnel staat en richting de ingang terugkijkt, dan kijk je recht op de watertjes.
In de volgende aflevering ga ik aan de slag met het metselen van de drie rotsen muurtjes, waarna de vijvertjes daadwerkelijk geplaatst kunnen worden.
Ik hoop dat je geniet van deze project-serie en misschien zelfs geïnspireerd bent geraakt door een idee waarmee je eigen tuin nog sprookjesachtiger kunt maken. Ik ben heel benieuwd naar jouw eigen creatie en het uiteindelijke resultaat! Laat daarom gerust jouw ervaring of indruk hierover achter door een reactie te plaatsen.
Misschien vind je het leuk om deze aflevering te delen of wil je me wat vragen.
Volg jouw favoriete onderwerp

Klik op een schuifje om je aan te melden:

Ontdek meer...

Reacties

Momentje aub...
  •  
  • Mijn account
  • Mijn bibliotheek
  • Uitloggen
  • © de Zeven Droomtuinen • 2024
    Je hebt nog 1 gratis member-only Special voor deze maand tegoed.
    Schrijf je in voor onbeperkte toegang