Zwevende tuinen van Sama - Bloemen, planten, rotsformaties en andere tuinelementen in de lucht

De zwevende tuinen van Sama

Een tuinwereld die de zwaartekracht tart

Kort & bondig

onthul ik de vierde sprookjesachtige droomtuinbeleving die ik wil gaan aanleggen. 

Planten, levende rotsen, watertjes en bloemfestijnen lijken letterlijk in het luchtledige te zweven!
Maak kennis met de vierde sprookjesachtige tuincreatie: De zwevende tuinen van Sama.

Een klein experiment met een zwevend tuinelement om te weten te komen hoe je door het gebruik van mossen de verdamping van water het beste tegen kunt houden.
Je ontdekt het hieronder

Een tuinwereld die de zwaartekracht tart

Trakteren de meest geslaagde hangende tuinen van Videira ons op een beleving waarbij planten en bloemen uit de hemel neerdalen, met de zwevende tuinen van Sama gaan we zelfs nog een stap verder. Planten, levende rotsen, watertjes en bloemfestijnen lijken letterlijk in het luchtledige te zweven!
Maak kennis met de vierde sprookjesachtige tuincreatie: De zwevende tuinen van Sama.
De zwevende tuinen van Sama vormen de allereerste tuinbeleving waarbij tuinelementen gaan zweven. Daarbij borduren we een klein beetje voort op de hangende tuinen van Videira, want het skelet dat de basis van onze hangende tuinen van Videira gaat vormen, kan ons ook helpen bij het ontwikkelen van zwevende tuinen.

De coverafbeelding van dit artikel is slechts fictief. Maar wat te denken van vijvers met het wateroppervlak op knie of zelfs neushoogte? Of complete plant- en bloemsierstukken die in de lucht zweven? Zelfs rotsen kunnen we in de lucht laten zweven. Gaan we nog een stapje verder dan laten we niet alleen de tuinelementen die we waarnemen zweven, maar ook de plek waar we ons zelf bevinden zweven! Zwevende terrassen, paden, bruggen... We kunnen zelfs boven andere zwevende elementen zweven.
Een klein experiment met een zwevend tuinelement om te weten te komen hoe je door het gebruik van mossen de verdamping van water het beste tegen kunt houden.
Een klein experiment met een zwevend tuinelement om te weten te komen hoe je door het gebruik van mossen de verdamping van water het beste tegen kunt houden.
Je zult begrijpen dat de zwevende tuinen van Sama niet mogen ontbreken in de selectie van de zeven meest sprookjesachtige droomtuinen. En als we er daadwerkelijk in slagen om de zwevende tuinelementen goed gedetailleerdvorm te geven, dan gaat deze droomtuin ons een ongekend feest voor onze zintuigen opleveren.

Het tuindecor voor de zwevende tuinen van Sama

De zwevende tuinen van Sama zullen je ook des te meer laten zien waarom ik het tuindecor in het leven heb geroepen. Want nu gaat het pas echt spannend worden! 
Waar de creatieve hovenier al met planten weet te toveren, roepen we ook de hulp in van compleet andere creatieve talenten. Want hoe creer je een weersbestendige rots waar je plantjes in kunt laten groeien? Hoe zorg je ervoor dat die rots duurzaam en dus weersbestendig is en hoe voorkom je dat de plantjes tijdens droge hete zomerdagen uitdrogen of juist stukvriezen tijdens een stevige nachtvorst? 

Door veel te experimenteren ontwikkelen we snel inzichten en kennis waar we veel andere creatieve mensen ook blij mee hopen te maken!

Het goede nieuws is dat iedereen feitelijk zwevende tuinen kan creren, ongeacht de tuinomvang en ongeacht je eigen talent- of vaardigheidsniveau. Het enige wat je echt nodig hebt is een klein beetje geduld en de bereidheid om zo nu en dan je creaties bij te schaven.

Realiteit of ficti

Door creativiteit en een klein beetje technisch inzicht te combineren, kunnen we feitelijk alle tuinelementen op een of andere manier laten zweven. Tenminste, in elk geval de illusie wekken dat deze elementen zweven!😉
En daar gaat het uiteindelijk om! Want een tuin is een beleving. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen realiteit en fictie, tenzij de presentatie er niet realistisch uit ziet...
"Door veel te experimenteren ontwikkelen we snel inzichten en kennis waar we veel andere creatieve mensen ook blij mee hopen te maken!"
Deel op twitter
De kunst is dus eigenlijk om de dingen die we gaan ontwikkelen, ook zo realistisch mogelijk te laten lijken.
Net als bij alle andere zes droomtuinen het geval zal zijn, kom ik op de daadwerkelijke vormgeving van de zwevende tuinen van Sama terug in tal van project afleveringen. Tegelijkertijd laat ik je zien hoe je met slimme trucs optische illusies kunt creren maar ook hoe je daadwerkelijk met de entourage die je zelf voorhanden hebt, je eigen tuinelementen kunt laten zweven. Ik heb nu al zin om met deze bijzondere sprookjesachtige droomtuin aan de slag te gaan!

De Zeven Droomtuinen op een rijtje

Ik hoop dat je gaat genieten van deze en de andere droomtuinen.
Laat gerust jouw indruk hierover achter.
Of misschien vind je het leuk om deze droomtuin met anderen te delen of wil je me wat vragen.
Volg jouw favoriete onderwerp

Klik op een schuifje om je aan te melden:

Ontdek meer...

Reacties

Momentje aub...
  •  
  • Mijn account
  • Mijn bibliotheek
  • Uitloggen
  • © de Zeven Droomtuinen • 2024
    Je hebt nog 1 gratis member-only Special voor deze maand tegoed.
    Schrijf je in voor onbeperkte toegang